top of page
4524_-5_33b50573c502d3990cbcfa71d4131e9b_edited.jpg

OM OSS

Barnas Have AS består av to privateide barnehager i Sandefjord ; avdeling Sentrum og avdeling Bugården.

Begge barnehagene har stabile personalgrupper med bred faglig kompetanse og lang erfaring fra barnehage.

Språk, lek og mangfold er sentralt i all vår praksis og vi har jobbet med dette i flere år. Blant annet gjennom Språkløyper, et kompetanseutviklingsprogram i regi av Kunnskapsdepartementet. 

I perioden 2021 til 2023 deltar barnehagene på Høgskolen i Innlandet sitt kurs, "Barnehagemiljø og krenkelser". Det nettbaserte kompetanseprogrammet har som formål å utvikle kompetansen i barnehager, hos barnehageeier og barnehagemyndighet, slik at barnehagen oppfyller sin plikt i tråd med barnehageloven til å ivareta barnas behov for omsorg, trivsel og inkludering. Gjennom programmet videreutvikler deltakerne både sin individuelle kompetanse og barnehagens kollektive kapasitet.

I de tre semestrene programmet varer, strekker alle ansatte i barnehagen seg mot følgende optimale, kollektive tilstand:

"I vår barnehage arbeider vi kontinuerlig og systematisk med å fremme et trygt og inkluderende barnehagemiljø, og med å oppdage, undersøke og forebygge alle former for krenkelser. Vi stopper krenkelser og følger opp med egnede tiltak helt til barna opplever at de har et trygt og inkluderende miljø."


2022/2023 deltar vi også på kurs med Stine Sofie Stiftelse for å øke kompetansen om vold og overgrep mot barn og forebygging av dette.

I Barnas Have får barna servert to måltider hver dag, i tillegg til frokost for de som ønsker det.  Ved å lage maten selv og å spise samme mat rundt bordet ser vi at barna spiser bedre og vi kaster mindre mat. Vi er opptatt av at maten som serveres er sunn og variert og at den som prinsipp lages fra bunnen av. Vi veksler mellom brød, suppe og diverse varme retter. 


Begge barnehagene har åpent fra 07.15 til 16.45. 

Vi har 5 planleggingsdager i året og sommerstengt i uke 28, 29 og 30.

Vi er partnerbarnehager for Universitetet i Sørøst-Norge og tar imot studenter fra barnehagelærerutdanningen. 

Barnehagene eies av Hilde, Line og Siv Una Ellingsen som alle har en aktiv rolle i driften.

Du kan lese mer om den enkelte barnehage under fanene "Avdeling Sentrum" og "Avdeling Bugården".

Om oss: About Us
bottom of page