top of page
nettside%20sentrum_edited.jpg

AVDELING SENTRUM

Barnas Have avdeling Sentrum ligger fint plassert blant gamle villaer i Sandarveien. Vi har 49 plasser fordelt på to avdelinger ; Rødstua, med 21 barn i alderen 1-3 år, og Blåtoppen, med 28 barn i alderen 3-6 år. Vi har 13 faste stillinger; 5 pedagogiske ledere, 1 barnevernspedagog, 2 barne- og ungdomsarbeidere, 4  medarbeidere og faste vikarer i tillegg fagleder assisterende daglig leder og daglig leder.


I første etasje kommer man inn i en felles grovgarderobe for alle barn. Avdeling Rødstua ligger videre inn, med kjøkken og tre oppholdsrom, stellerom og «soveveranda».  De som sover på dagtid sover ute i vogner på soveverandaen eller inne på madrass.

Kontoret til daglig leder ligger også i første etasje, en dør inn fra fingarderoben.


I andre etasje holder Blåtoppen til. Blåtoppen har fingarderobe, bad, kjøkken og to oppholdsrom. Hva de forskjellige rommene tilbyr vil variere og endre seg gjennom året.  Oppe er også pauserom/grupperom som brukes flittig i mindre grupper.


Barnehagens uteplass tilbyr forskjellige aktiviteter, med lekeapparater, grillhytte, sandkasser og ei stor gammel vernet eik på haugen. Haugen blir topp akebakke vinterstid.  Lekeplassen er oversiktlig for alle, og her møtes barn på tvers av alder.


Vi har dessuten friområder som Preståsen og Åslyparken med gress og skog  i gangavstand. Det er kort vei ned til sentrum, der for eksempel biblioteket ofte blir besøkt.  

Om Avd. Sentrum: About Us
bottom of page